"БАЛКАНСКА УЛИЦА ЕВРОПСКИХ ВРЕДНОСТИ"
9.05.2015

"БАЛКАНСКА УЛИЦА ЕВРОПСКИХ ВРЕДНОСТИ"

Организациони одбор за обележавање Дана Европе у Нишу, у сарадњи са Градом Нишом организовао је у суботу, 9. маја од 11 до 15:00 сати манифестацију под називом "Балканска улица Европских вредности". Програм Манифестације се састојао из следећих активности: Фестивал цивилног друштва; Квиз знања о ЕУ за Нишке основце; Рок концерт; Stand up show на тему митови и предрасуде о ЕУ.

Градска општина Палилула – Пројектни центар општине, промовисала је на свом штанду пројектне активности реализоване у оквиру суседског програма Бугарска-Србија уз подршку ИПА програма ЕУ као и примере добре праксе сарадње са организацијама цивилног дрштва, као што је то био пример рада на заједничком пројекту о енергетској ефикасности у зградарству и еколошким образовањем са Медијском еколошком мрежом Србије – ЕКОполис; пројекат о друштвеним центрима са организацијом Индиго, удружењем Протекта, Мултимедијалним удружењем уметника “Цар Константин”, КК”Нониус”.

Од ове године, организацију манифестације обележавања Дана Европе у Нишу званично је подржала и Делегација Европске Уније у Србији. (Фото репортажа ЕКОполис network, Д.Видојковић)